15 JAAR ERIXS CREATIEF MAATWERK

Op 1 november 2003 is Erik van Dijk officieel begonnen met Erixs Creatief Maatwerk. Na jaren in het bedrijf van zijn vader te hebben gewerkt, vond hij het tijd om zijn eigen weg in te slaan. Daarbij maakt hij de switch van standbouw naar interieurbouw. Tot op de dag van vandaag is hij blij dat hij deze stap heeft gezet en is hij trots op waar het bedrijf nu voor staat.

Van standbouw naar interieurbouw

In grote lijnen verschilt de standbouw niet veel van de interieurbouw. Een standbouwer adviseert, ontwerpt en maakt stands. Datzelfde geldt ook voor de interieurbouwer. Maar op het gebied van interieur kan je meer veelzijdige producten maken en heb je een breder klantengebied, zowel particulier als zakelijk. Erik vindt het geweldig om zijn creativiteit kwijt te kunnen in het bedenken en maken van unieke maatwerk meubels. Hij adviseert zijn klanten graag over hun wensen en idee├źn en vertaalt dat naar een ontwerp dat aangepast is op de maten van de ruimte.

Hoe het begon

Op het Monnikenpad in Amersfoort huurde Erik een gedeelte van een schuur die werd gebruikt door meerdere mensen. Er stond een zaagmachine die hij mocht gebruiken. In deze schuur werden zijn eerste stappen naar zelfstandigheid gezet. Hij maakte diverse dingen van kleine meubels tot kassameubels voor een woonwinkel. Erixs zat in de lift en daarom besloot Erik na 2 jaar om een eigen plek te gaan zoeken. Hij vond een loods op de Spaceshuttle op bedrijventerrein Calveen. Hier ging de groei door en Erik nam zijn eerste werknemer aan. In 2012 was ook de loods op de Spaceshuttle te klein geworden en verhuisde Erixs naar De Stuwdam 73, waar we nog steeds zitten. Er kwam nog meer personeel bij en met 4 man sterk was het bedrijf nu groot genoeg om aan alle opdrachten te voldoen.

Erixs Creatief Maatwerk nu

Erixs Creatief Maatwerk is nu, 15 jaar later, een B.V. geworden met zes personeelsleden naast eigenaar Erik van Dijk. Iets waar Erik heel trots op is! Het bedrijf staat nog volop in bloei en de creativiteit is nog lang niet op. Samen met dit sterke team hoopt Erik nog heel wat jaren door te kunnen gaan!