NIEUWBOUWPROJECT DE HOUTZAGERIJ LAREN

Op het terrein van de houtzagerij in Laren worden nieuwe woningen gerealiseerd. Het nieuwbouwproject verenigt nieuwbouw met historie. Dit unieke plekje in Laren, waar 36 woningen zullen worden opgeleverd, is niet geheel onbekend bij Erik van Dijk, de eigenaar van Erixs.

Over De Houtzagerij Laren

Dit unieke nieuwbouwproject in Laren is een waardevolle toevoeging aan de rijke historie van Laren en de plek van de houtzagerij. De 36 eengezinswoningen zijn prachtig vormgegeven en de kenmerken van de locatie en Laren komen terug in architectuur. De Houtzagerij bevindt zich dichtbij het centrum van Laren, in een rustige omgeving met veel groen.

Van Dijk Houthandel en Zagerij

Als achterkleinzoon van de oprichter van Van Dijk Houthandel en Zagerij speelde Erik vroeger al op het terrein van de houtzagerij. Zijn passie voor het werken met hout is op deze plek begonnen. Erik is inmiddels de 5e generatie in de familie Van Dijk die het ambacht voortzet, met als specialisatie de interieurbouw.

Het nieuwbouwproject De Houtzagerij is dan ook een bijzonder project voor Erik. Hij vindt het mooi om te zien dat de historie van het bedrijf en het oude ambacht in leven worden gehouden in dit nieuwbouwproject. Een van de zichtbare herinneringen is de houten kraanbaan. Deze werd ooit aangeschaft om boomstammen efficiƫnter te kunnen verplaatsen en hoger op te stapelen. De houten kraanbaan zal worden gerestaureerd en krijgt een prominente rol in De Houtzagerij.

Erixs Creatief Maatwerk

Naast de kraanbaan zou Erik graag nog meer herinneringen aan nieuwbouwproject De Houtzagerij in Laren toe willen voegen. Zoals hij de plek van de houtzagerij kent, kan hij ook als geen ander mooie maatwerk producten maken. Hoe mooi zou het zijn als hij bij dit project diverse maatwerk meubelen kan plaatsen? Zo brengt hij via een uniek interieur de roots terug op de plek waar het allemaal ooit begon. De cirkel is weer rond!