STUDENTENOPDRACHT HUUS, HU AMERSFOORT

Soms krijg je zo maar een mooi project in je schoot geworpen. Dit is zo’n project met een creatieve uitdaging. Waar lerende met ervaren mensen samenkomen om een ontwerp uit te werken tot een mooi product.

We kregen een email van drie derdejaars studenten Facility Management aan de Hogeschool Utrecht te Amersfoort met de vraag of wij ze konden helpen hun ontwerp te realiseren. In opdracht van de afdeling Huisvesting hielden de drie studenten zich bezig met een implementatieplan op het gebied van huisvesting. Hun huisvestingsconcept, het HUUS, creëert een zone die voor hun opleiding centraal zal komen te staan als huiskamer. Ze zochten een meubelmaker die hun ontwerp op maat kon maken met het benodigde advies. En die vonden ze bij Erixs.

De studenten hadden specifieke ideeën over het meubilair bestaande uit een openstaande kast en een op maat gemaakte tafel. Samen met onze collega zijn ze naar het ontwerp gaan kijken en werden er verschillende aanpassingen aangebracht. Bij de kast werd er naast de voorkant ook wat met de achterkant gedaan. Immers, studenten zouden zowel aan de voor- als achterkant lopen.

Rekening houdend met de wensen van medestudenten en de opdrachtgever kwamen er nog meer aanpassingen naar voren. De school waar hun ontwerp voor bedoeld is, is zo ingericht dat het zoveel mogelijk licht doorlaat. Dus de kast moest niet het licht gaan blokkeren. Zo komt het dat de vitrinekast aan 3 kanten glas heeft.

De opdrachtgever wilde graag dat de kast ‘beleving’ creëerde binnen de school. Daardoor werd er besloten om boven op de kast een ‘dakje’ te plaatsen. Op deze manier representeert de kast het huisje van Facility Management.

Voor de tafel was er geen vast design, alleen een aantal ideeën. Samen met onze collega en rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever, hebben ze voor een zit- en statafel gekozen. Zodoende kunnen de studenten werken aan de zittafel, terwijl het sta-gedeelte voornamelijk wordt gebruikt om even aan te ‘landen’, een kort gesprekje te voeren of in combinatie met het gebruik van het HUUS.

Uitkomst? Zeer tevreden studenten en een opdrachtgever die erg te spreken is over de implementatie en het eindresultaat. Vanuit Erixs zijn we supertrots dat we hieraan mochten meewerken. Onze creativiteit en ervaring heeft geleid tot een mooie samenwerking en maatwerk producten!

“We krijgen veel complimenten over de kwaliteit van het meubilair”

We zijn echt heel blij met onze samenwerking met Erixs, we voelden ons als studententeam meteen serieus genomen in onze aanvraag. Erixs heeft ons super goed geholpen met het uitdenken van het idee en het beantwoorden van al onze vragen. Het valt ons op dat we veel complimenten krijgen over de kwaliteit van het meubilair. De tafel wordt door veel studenten en werknemers gebruikt en deze springt er echt uit in vergelijking met het andere schoolmeubilair.

3 studenten HU Amersfoort
TERUG NAAR OVERZICHT