RENOVATIE DE SPELER UTRECHT

Activiteitencentrum De Speler in Utrecht was toe aan een renovatie beurt. Er was een theaterzaal die niet meer in gebruik was en op de 1e verdieping konden er wat ruimtes efficiënter worden ingedeeld. Eigenaar woningbouwcorporatie Mitros schakelde Heilijgers Renovatie & Onderhoud in. In opdracht van Heilijgers werkte Erixs Creatief Maatwerk mee om dit project te moderniseren!

Uitvoering maatwerk interieur

Aan de hand van het ontwerp wat de architect had gemaakt, ging Erixs met andere meewerkende partijen aan de slag. De theaterzaal was één grote ruimte die gedomineerd werd door een betonnen trap die tegen de gehele achterwand stond. Erixs heeft een gedeelte van de trap met gevingerlast eiken bekleed. Het steekt af tegen de rest van de trap die een andere bestemming heeft gekregen. Zo is er een pantry met daarvoor een balie tegen aan geplaatst. Leuk detail is dat achter de pantry extra bergruimte is gemaakt waar de treden nu dienst doen als schappen! Aansluitend op de pantry kan men zitten op de maatwerk gemaakte banken en tafels. Hier kan men al snel aanschuiven met een kop koffie. Boven naast het trapgat is een betonnen traprand bekleed met gefineerd eiken waardoor het kan worden gebruikt als bank. Hierdoor is er heel slim extra ruimte gecreëerd. Als je nu de ruimte binnenstapt valt je oog op de vele eiken fineer panelen, die niet alleen voor de omlijsting van de balkons zorgen, maar ook voor de akoestiek in de hoge hal. Verder heeft Erixs op de begane grond de keuken voor zijn rekening genomen. We hebben ervoor gezorgd dat met nieuwe fronten en apparatuur deze ruimte weer functioneel kan worden gebruikt.

Samenwerking Erixs Creatief Maatwerk als 3e partij

Het valt niet mee om zo’n groot project met verschillende partijen tot een goed eind te brengen. Van tekening tot aan planning, dankzij Heilijgers verliep alles soepel. Het is een mooi ontmoetingsplek geworden, waar de buurt op een ongedwongen manier bij elkaar kunnen komen. En daar heeft Erixs mooi een steentje aan bijgedragen!

TERUG NAAR OVERZICHT